Terug

 • Enkel verkoop van CE Gecertificeerde producten
 • Compleet aanbod voor elke prijs sanibroyeurs
 • Jarenlange ervaring als broyeurspecialist

Wat kan en mag niet in een Broyeurtoilet doorgespoeld worden

 • 08 / 01 / 2024 0
Wat kan en mag niet in een Broyeurtoilet doorgespoeld worden

Een broyeurtoilet is een fantastische oplossing voor plekken waar een traditioneel toilet niet haalbaar is. Dankzij de ingebouwde vermaler die afval en toiletpapier fijnmaalt voordat het wordt afgevoerd, kan dit type toilet in vrijwel elke ruimte worden geïnstalleerd. Echter, om ervoor te zorgen dat uw broyeurtoilet efficiënt en zonder problemen blijft werken, is het cruciaal om te weten wat veilig is om door te spoelen en wat absoluut vermeden moet worden.

Wat kan er veilig worden doorgespoeld in een broyeurtoilet

 1. Menselijk Afval: Dit is uiteraard waarvoor het toilet primair bedoeld is.
 2. Toiletpapier: Kies voor toiletpapier dat gemakkelijk afbreekt om verstoppingen en schade aan de vermaler te voorkomen. Niet te veel gebruiken bij elke spoelbeurt.

Wat mag niet worden doorgespoeld in een broyeurtoilet

Het is essentieel om te begrijpen dat broyeurtoiletten gevoeliger zijn dan traditionele toiletten. Hier volgt een lijst met materialen die niet door een broyeurtoilet mogen worden gespoeld, omdat ze verstoppingen kunnen veroorzaken of de vermaler kunnen beschadigen:

 1. Vochtige Doekjes: Zelfs als ze als 'doorspoelbaar' worden verkocht, kunnen deze doekjes verstoppingen veroorzaken en de vermaler beschadigen.
 2. Sanitaire Producten: Maandverband, tampons en andere hygiëneproducten zijn niet bedoeld om door een broyeurtoilet te worden gespoeld.
 3. Babydoekjes en Luierliners: Deze producten zijn te stevig voor de vermaler.
 4. Keukenrol en Papieren Handdoeken: Deze zijn ontworpen om vocht te absorberen en behouden hun stevigheid, wat kan leiden tot verstoppingen.
 5. Haar: Kan samenklonteren en de mechanismen binnenin de vermaler verstoppen.
 6. Koffiedik en Voedselresten: Horen niet thuis in een broyeurtoilet omdat ze niet goed worden afgebroken door de vermaler.
 7. Chemische Reinigers en Oplosmiddelen: Sterke chemicaliën kunnen de interne onderdelen van de vermaler beschadigen.
 8. Medicijnen: Kunnen het milieu schaden en horen niet thuis in het afvalwatersysteem.

Onderhoud en Zorg van je broyeurtoilet 

 • Regelmatig Reinigen: Gebruik mildere reinigingsmiddelen die veilig zijn voor broyeurtoiletten om opbouw en geurtjes te voorkomen.
 • Periodiek Ontkalken: Afhankelijk van de waterhardheid in uw gebied, ontkalk de vermaler regelmatig om de efficiëntie te behouden.
 • Vermijd Overbelasting: Spoel niet te veel materiaal tegelijkertijd door om de vermaler niet te overbelasten.

Wees zuinig op je broyeur voor de meest lange gebruikersduur

Een broyeurtoilet biedt een uitkomst waar een traditioneel toilet geen optie is. Door zorgvuldig om te gaan met wat u doorspoelt, kunt u de levensduur van uw broyeurtoilet verlengen en onnodige reparaties voorkomen. Door deze richtlijnen te volgen, zorgt u voor een betrouwbare en efficiënte werking van uw broyeurtoilet, wat bijdraagt aan het comfort en gemak van uw woning of bedrijf.

 
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »