Terug

 • Enkel verkoop van CE Gecertificeerde producten
 • Compleet aanbod voor elke prijs sanibroyeurs
 • Jarenlange ervaring als broyeurspecialist

WC met Vermaler, de werking en het gemak.

 • 14 / 02 / 2024 0
WC met Vermaler, de werking en het gemak.

In de hedendaagse woning- en bedrijfsomgevingen is de noodzaak voor flexibele, efficiënte sanitaire oplossingen belangrijker dan ooit. Dit is waar de WC vermaler, ook bekend als een toilet met vermaler of broyeurtoilet, een cruciale rol speelt. Deze innovatieve systemen bieden een veelzijdige oplossing voor plaatsen waar het installeren van een traditioneel toilet met standaard afvoerleidingen niet mogelijk of praktisch is. In dit blogbericht duiken we dieper in wat een WC vermaler precies is, hoe het werkt, en waarom het een slimme keuze kan zijn voor uw woning of bedrijf.

Wat is een WC Vermaler?

Een WC vermaler is een speciaal type toilet dat uitgerust is met een ingebouwde vermaal- en pompinstallatie. Deze installatie maalt afval en toiletpapier fijn en pompt het vervolgens door kleinere leidingen naar het hoofdriool of de septische tank. Dit maakt het mogelijk om een toilet te installeren op locaties die ver verwijderd zijn van de hoofdafvoerleiding of op plaatsen waar de afvoer zich onder het niveau van het riool bevindt.

Werking en Installatiegemak van de vermaler

Het unieke aan een WC vermaler is de manier waarop het afval verwerkt. Zodra het toilet wordt doorgespoeld, activeert een sensor de vermaalpomp, die het afval en het toiletpapier vermaalt tot een fijne slurry. Deze slurry wordt dan onder druk door de afvoerleidingen gepompt. Deze werking maakt de installatie van een toilet mogelijk in kelders, aanbouwen, zolderkamers en zelfs in mobiele units of tiny houses, waar traditionele toiletinstallatie uitdagend of onmogelijk zou zijn.

Onderhoud en zorg van een wc vermaler 

Het onderhouden van een WC vermaler is niet ingewikkelder dan dat van een traditioneel toilet, maar het vereist wel aandacht voor specifieke details. Regelmatig ontkalken en het gebruik van geschikte reinigingsproducten zijn essentieel om de efficiëntie en levensduur van de vermaler te behouden. Het is van belang om geen harde chemische reinigers, oplosmiddelen of ontstoppers te gebruiken, aangezien deze het binnenwerk kunnen beschadigen.

Voordelen van een WC vermaler

 • Flexibiliteit in Plaatsing: De WC vermaler kan bijna overal in huis of in commerciële gebouwen worden geïnstalleerd, wat een enorme flexibiliteit biedt.
 • Lagere Installatiekosten: In veel gevallen zijn de installatiekosten lager omdat er geen grote aanpassingen aan het bestaande rioleringssysteem nodig zijn.
 • Milieuvriendelijk: Door het verminderen van het gebruik van niet-afbreekbare producten en het efficiënt verwerken van afval, dragen WC vermalers bij aan een duurzamere levensstijl.

Een WC met vermaler iets voor u? 

Hoewel er enkele overwegingen zijn, zoals het geluidsniveau en de noodzaak van regelmatig onderhoud, wegen de voordelen van een WC vermaler zwaar op tegen de nadelen. Of u nu een oplossing zoekt voor een moeilijk bereikbare locatie, of simpelweg de flexibiliteit wenst om een extra toilet te installeren zonder ingrijpende bouwwerkzaamheden, een WC vermaler is een uitstekende keuze die zowel praktisch als efficiënt is.

In de wereld van moderne sanitaire oplossingen biedt de WC vermaler een slimme, flexibele optie die de manier waarop we denken over toiletinstallaties kan veranderen. Door de juiste zorg en onderhoud kan deze innovatieve oplossing jarenlang betrouwbare dienst bieden, waarbij het comfort en de functionaliteit van uw huis of bedrijf aanzienlijk wordt verbeterd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »