Terug

  • Enkel verkoop van CE Gecertificeerde producten
  • Compleet aanbod voor elke prijs sanibroyeurs
  • Jarenlange ervaring als broyeurspecialist

Installatietip voor je broyeur

Installatietip voor je broyeur

Het installeren van een vermaler of een broyeurtoilet is niet heel moeilijk als de verschillende stappen in de handleiding gevolgd worden. Er zijn wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden voor een optimale werking van je broyeur.

De juiste afvoer van je broyeurtoilet

Zo moet de afvoerleiding (32mm) na de broyeur eerst verticaal omhoog lopen. Daarna kan de horizontale leiding (40mm of groter) komen die steeds onder afschot van 1% (1cm/m) moet liggen. Na een horizontaal stuk is het niet mogelijk om de leiding terug omhoog te laten gaan.

Plaatsing van broyeurtoilet

Als de afvoer achter de WC vermaler direct naar beneden gaat, installeer je op het hoogste punt van de afvoer een beluchter. Zo wordt “overheveling “ voorkomen en wordt het sifon van het toilet niet leeg getrokken.

Bochten

Het gebruik van bochten verminderd de opvoerhoogte en het debiet van de pomp. Beperk dus het aantal bochten en maak de noodzakelijke bochten zo groot mogelijk. Voor een 90° bocht gebruik je best 2 ellebogen van 45°.

Afvoer

Een broyeur vermaler plaats je direct achter het toilet en op dezelfde hoogte. Om zonder wateroverlast een reparatie aan het toestel uit te voeren kan net na de broyeur een afsluitkraan geplaatst worden in de afvoerleiding. Een aftapkraan op het laagste punt van de verticale leiding is ook mogelijk om de leiding te ledigen. Een broyeur is een niet zelfaanzuigende pomp.

Heb je meerdere afvoeren op je broyeur aangesloten, zorg dan voor voldoende verval (3%) in de leidingen richting je broyeur. De dunne afvoer van de broyeur moet rechtstreeks op een bredere leiding aangesloten worden. Combineer geen dunne afvoeren van een broyeur en bijvoorbeeld wastafel. Sluit in zo’n geval de wastafel aan op de broyeur.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »