Terug

  • Enkel verkoop van CE Gecertificeerde producten
  • Compleet aanbod voor elke prijs sanibroyeurs
  • Jarenlange ervaring als broyeurspecialist

Slimme toepassingen van een Broyeurtoilet

Slimme toepassingen van een Broyeurtoilet

Een Broyeur toilet kan op vele plaatsen in huis handig zijn. Waarom handig? Door de pomp en de vermaal functie is een dunne toilet afvoer leiding mogelijk in plaats van een standaard dikte van 110mm. De broyeur of vermaler versnijdt het toiletwater (fecaliën en toiletpapier) in kleine deeltjes en pompt het vervolgens weg. Doordat alles klein versneden is kan het water weggepompt worden door een dunne afvoer leiding van 32mm. En natuurlijk is zo’n dunne leiding een stuk makkelijker weg te werken dan eentje van 110mm. Bovendien kan het toiletwater ook omhoog gepompt worden, zo wordt bijvoorbeeld een extra toilet in de kelder mogelijk. Maar ook is een broyeur erg handig bij een renovatie als de technische koker wat verder ligt of als je een toilet wil plaatsen zonder die grote breekwerken.

Hoe werkt een broyeur:

Om te beginnen moet er het onderscheid gemaakt worden tussen de 2 soorten. Enerzijds heb je de broyeur toiletten en anderzijds de broyeur vermalers die rechtstreeks achter een toilet geplaatst worden.

Broyeur toiletten:

In ons assortiment hebben we verschillende versies: hangende toiletten, staande toiletten, met of zonder extra wastafel aansluiting,… Bij al deze toiletten is de vermaler in het keramiek ingebouwd. Deze toiletten worden rechtstreeks op de watertoevoer aangesloten. Er is dus geen reservoir of spoelbak aanwezig wat een aanzienlijke ruimte besparing oplevert.

Werking:

Bij een druk op de knop wordt het systeem geactiveerd. De meeste van onze modellen hebben een Dual-Flush functie. Hiermee kan je kiezen voor een kleine spoeling (1,8L) of een grote spoeling (3L). Het spoelwater wordt in het toilet gepompt en vervolgens wordt de gehele inhoud van de toiletpot weggezogen, vermalen en afgevoerd door de dunne leiding. Tot slot wordt de sifon van het toilet weer met een water gevuld. Verschillende broyeur toiletten uit ons assortiment beschikken ook over een extra aansluiting voor een wastafel. Het water afkomstig van deze wastafel activeert een extra schakelaar in het toilet waardoor de pomp in werking treedt.

Broyeur vermalers

De vermalers die achter het toilet geplaatst worden hebben een andere werking dan de broyeur toiletten. Wanneer het toilet doorgespoeld wordt stijgt het water in het reservoir. De stijgende waterdruk activeert een micro-schakelaar en stelt het toestel in werking. Het toiletwater wordt vermalen en afgevoerd. Wanneer het waterniveau in het reservoir daalt, schakelt de microschakelaar de pomp weer uit. De Broyeurwereld vermalers zijn uitgerust met extra aansluitingen voor bijvoorbeeld een wastafel of voor 1 van onze douchecabines. Het water uit deze afvoeren laat ook het waterniveau in de broyeur stijgen waardoor de pomp geactiveerd wordt. De volledige afvoer van een badkamer met wastafel, toilet en douchecabine is dus mogelijk op 1 broyeur .

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »